HeaderBanner.jpg
  מתכונים  
 
בע"ה
 
מתכונים
 
אוזני המן
במיוחד לפורים המקרב....

המצרכים להכנת אוזני המן עם שוקולד:
1 כוס חמאה או מרגרינה 2-3
 חבילות שוקולד שבורות לקוביות
 כוס סוכר
 ½ כוס סוכר חום 
 2ביצים
2 כפיות תמצית וניל
 4 כוסות קמח ועוד יותר על הדלפק
 2 כפיות אבקת אפייה
מערוך
קפה בינוני גודל כוס.
 
ערבבו במקיסר היטב את המרגרינה, הסוכרים, הביצים והוניל.
הוסיפו את אבקת האפיה וכוס הקמח.הפעילו את המיקסר עד שהמרכיבים יתערבבו היטב יחדיו.
הוסיפו כוס נוספת של קמח והפעילו את המיקסר עד שיתערבבו היטב.
הוסיפו את יתר הקמח כוס אחת בכל פעם עד שהכל יתערבב היטב.הוסיפו עוד קצת אם אתם נוגעים בבצק והוא נדבק לכם לאצבע.
רדדו את הבצק עד לעובי של חצי ס"מ בערך בעזרת מערוך מקומח על משטח מקומח.
לחצו עם הכוס לתוך הבצק בכדי לחתוך עיגולים.השאירו אותם במקום והרימו את הבצק שנשאר בחלק החיצוני.רדדו את החלק שהרמתם והשתמשו בו בכדי להכין עוד אוזני המן.
הניחו ריבוע שוקולד במרכז של כל עיגול בצק.
בכדי להכין את צורת האוזן המן, "צבטו" את החלק העליון יחד.
לאחר מכן גלגלו את החלק התחתון כלפי מעלה.
ו"צבטו" את הצדדים יחד
אפו יחד ב180 מעולת במשך 10-12 דקות או עד שהחלקים העליונים משחימים קלות.
הזהרו שלא לטעום את אוזן ההמן ישר שהיא יוצאת מהתנור - השוקולד רותח!
 
הזהרו שלא לטעום את אוזן ההמן ישר שהיא יוצאת מהתנור - השוקולד רותח!
ב-ת-א-ב-ו-ן 
 
 
 
 
באלך לפנק את הבית ב-חלות לשבת?!
מצרכים
1.5 קילו קמח שמרים אוסם
2 ביצים
2 כוסות מים חמימים
0.5 כוס סוכר
0.25 כוס שמן
1.5 כפות מלח

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום בינוני
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המים, הסוכר, הביצים והשמן
מוסיפים את המלח
לשים כ 5-10 דקות
מתפיחים לשעה
קולעים חלות
מתפיחים חצי שעה
מברישים בביצה ומכניסים מיד לאפיה
אופים עד להשחמה נאה
מצננים

בתאבון!

 
באלך להתחמם בחורף הקר?!  

שוקולוקו

קוראים לו שוקולוקו כי זה למעשה נס קפה שהתחפש לשוקו. לכל מי שאוהב נס קפה אבל לא רוצה לוותר על הטעם השוקולדי - שוקולוקו זה הפיתרון!

מצרכים
1 כפית נס קפהשוקולוקו
1 כפית סוכר
4 קוביות שוקולד
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס חלב חם

אופן ההכנה
1. לוקחים כוס גבוהה ושמים בתוכה כפית נס קפה וסוכר
2.מוסיפים לכוס 1/2 כוס מים רותחים ומערבבים היטב
3.מרתיחים בסיר קטן 1/2 כוס חלב חם
4. מוסיפים את החלב החם לכוס ומערבבים היטב
5. מוסיפים את קוביות השוקולד, מחכים כחצי דקה ומערבבים
6. שותים בהנאה!

טיפ!
אם ממש רוצים להתפנק, ניתן להוסיף למעלה קצפת:)

והשבוע..  

 

עוגת תותים וקצפת
6 חלבונים
1 חבילת פודינג וניל
1 כוס + 3 כפות סוכר - הערה- אפשר להחליף ל-כמו סוכר
2 מכלי שמנת מתוקה (אפשר להחליף לריץ' פרווה)
1 סלסלת תותים
1 חבילת ג'לי בזק בטעם תות

אופן ההכנה
1. מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר, עד לקבלת נוקשה. מוסיפים את הפודינג וממשיכים להקציף כ-2 דקות.
2. יוצקים את התערובת לתבנית מס' 26, משומנת.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-20 דק' עד שהבסיס נהיה זהוב (הבסיס עלול לתפוח אל דאגה- הוא יורד).
4. מקציפים את השמנת המתוקה עם 3 כפות סוכר ויוצקים על הבסיס. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
5. לאחר הקירור מעטרים בתותים, מכינים את הג'לי לפי ההוראות שעל האריזה ויוצקים מעל. מקררים היטב.
- אפשר להחליף את התותים בפירות אחרים.

אני הכנתי עם תותים וג'לי תותים.
הכנתי גם עם פרוסות אננס וג'לי אננס.
עוגה נהדרת.

מתוך-ynet

 
עוגת שוקולד ב3 דקות!!(אפשר להכין באולפנא!!!)
 
 
מרכיבים
  • 4 כפות קמח תופח

  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות קקאו
  • ביצה
  • 3 כפות חלב
  • 3 כפות שמן רגיל

אופן ההכנה:

1. מערבבים בספל את הקמח, הסוכר והקקאו.

2. מוסיפים את הביצה, החלב והשמן ומערבבים היטב.

3. שמים במיקרו על העוצמה הכי גבוהה ל-3 דקות.

4. מחכים שהעוגה תפסיק לתפוח ותתייצב בתוך הספל, מוציאים וזוללים.
 
בתיאבון!!
 
עוגיות מהירות עם תמרים, אגוזים וקינמון/ קרין גורן
עוגיות מגולגלות, מבצק מהיר (שאפילו לא דורש קירור).
כמות: כ-50 עוגיות
חומרים
לבצק:

31/2 כוסות קמח (500 גרם)

300 גרם חמאה רכה מאוד

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

1/2 כוס מים פושרים (120 מ"ל)

למלית:

1 מיכל ממרח תמרים (450 גרם)

1 כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן

1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)

להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

לשים את כל חומרי הבצק בידיים לבצק חלק. מחלקים ל-2 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ (מיישרים בסכין לקבלת מלבן עם צלעות ישרות). מערבבים ממרח תמרים עם קינמון וציפורן. מורחים את הבצק בממרח תמרים ומפזרים אגוזים. מגלגלים לגלילה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים מיתרת הבצק עוד גלילה (ומהשאריות עוד אחת קטנה) באותו אופן. אופים כ-35 דקות עד להזהבה. פורסים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

מתוך: http://www.carine.co.il/htmls/home.aspx
 


כדורי שוקולד ב5 סוגים שונים:
אספנו חמישה 
מתכונים שונים שמתחילים במתכון הכי פשוט ונגיש עד כדורים שקיבלו השראה מהטראפלס. קחו חמישה כדורי שמחה


להמחשה..  :)

עגולים, קטנים וגדולים, מצופיםקקאו, קוקוס, סוכריות צבעוניות ומה לא. קל להכין אותם והם נחשבים הקינוח האולטימטיבי לימי החורף(או הקיץ, האביב והסתיו). 

לכבוד הממצאה הכי פשוטה, נגישה וזולה של השוקולד, קבלו חמישהמתכונים לכדורי שוקולד - מהמתכון הפשוט והביתי שכולל רק סוכר,קקאו, ביסקוויטים וחמאה ועד לכדורים על טהרת השוקולדהמומוס, ואפילו כאלו שקיבלו השראה מהטראפלס.

כדורי שוקולד - מתכון בסיסי

מצרכים:
500 גרם ביסקוויטים פתי בר, שבורים גס
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 חבילה קטנה (100 גרם) חמאה
1/2 כוס אבקת קקאו משובח
1/2-3/4 כוס מים
כף קוניאק
2 כפות 
תמצית וניל רגיל או כמה טיפות תמצית וניל טהור
1 חבילה קוקוס

אופן הכנה:
ממיסים בסיר על אש קטנה את הסוכר, המים והקקאו עד קבלת תערובת אחידה וללא גושי קקאו. מסירים מן האש ומוסיפים את החמאה. בוחשים עד המסת החמאה, מתקבלת תערובת חלקה ומבריקה.

מוסיפים את הביסקוויטים. אם והתערובת יבשה מידי מוסיפים מעט מים.

יוצרים כדורים, מפזרים קוקוס על מגש או צלחת רחבה ומגלגלים את הכדורים עד שכולם מכוסיםקוקוס. שומרים במקרר או בפריזר.

כדורי שוקולד של קיצי

מצרכים:
ל-20-30 כדורים

200 גרם חמאה 
1 כוס סוכר 
2 כפות תמצית 
רום 
מעט 
קוניאק 
5 כפות 
קקאו 
1/2 
1 כפות נס קפה 
1/4 
1 כוסות חלב 
500 גרם ביסקוויטים, שבורים גס
1 חבילה קוקוס

לשידרוג:
1 כוס - 1/2 1 כוסות (100-150 גרם) אגוזים קצוצים
1 כוס (150 גרם) צימוקים, או פירות הדר מסוכרים

אופן ההכנה:
ממסים את ה
חמאה (אפשר במיקרוגל), מצננים מעט ומערבבים יחד עם כל החומרים עד קבלת תערובת אחידה.

יוצרים כדורים, מפזרים קוקוס על מגש או צלחת רחבה ומגלגלים את הכדורים עד שכולם מכוסים קוקוס.

כדורי שוקולד עשירים
של הקונדיטורית שירה נוריך

מצרכים:
ל-20-30 כדורים

200 גרם פירורי ביסקוויט או פירורי 
עוגה יבשה (כל עוגה)
1/2 חבילה קטנה (50 גרם) 
חמאה מומסת
150 גרם 
שוקולד מריר 
2 כפות (40 גרם) 
ריבת תות
1/4 
1 כפות (20 מיל)' ליקר שוקולד איכותי
1 חבילה קוקוס

לשידרוג:
40 גרם 
שקדים (קצוצים גס)
סוכריות צבעוניות לקישוט

אופן ההכנה:
ממסים את ה
חמאה, מוסיפים את פירורי הביסקוויט ומערבבים היטב.

ממיסים 
שוקולד בבן מארי או במיקרוגל (מכיוון שעוצמות המיקרוגל שונות כדי להימנע מחריכה של השוקולד יש לחמם רק למשך כחצידקה, לערב וחוזר חלילה, עד שהשוקולד נמס).

מוסיפים את ה
שוקולד המומס ואת שאר המצרכים ומערבבים לתערובת אחידה.

יוצרים כדורים, מפזרים 
קוקוס (או סוכריות צבעוניות) על מגש או צלחת רחבה ומגלגלים את הכדורים עד שכולם מכוסים קוקוס /סוכריות.

כדורי שוקולד טראפלס
של ביסטרו בלה-מיה

מצרכים:
200 גרם 
שוקולד מריר
1 מיכל (250 מיל') שמנת מתוקה
כף גדושה קקאו
4\3 כוס 
סוכר
כפית רום
כפית וניל
כפית 
ליקר אמרטו
450 גרם ביסקוויטים
1 חבילה קוקוס

לשידרוג:
1 חבילה שוקולד חתוך לשבבים (או מגורר על פומפיה גסה) לציפוי

אופן הכנה:
ממיסים את ה
שוקולד בבן מארי או במיקרוגל (מכיוון שעוצמות המיקרוגל שונות כדי להימנע מחריכה של השוקולד יש לחמם רק למשךכחצי דקה, לערבב וחוזר חלילה, עד שהשוקולד נמס).

ולהרתיח בסיר קטן את השמנת, רום, וניל ואמרטו. לצקת את התערובת לשוקולד המומוס ולערבב עד למקרם אחיד.

שוברים את הביסקוויטים (שמים בשקית ושוברים בעזרת כוס או פטיש שניצלים - לדאוג לא לשבור יתר על המידה כך שיראו שברים קטנים של הביסקוויטים) ולהוסיף לתערובת.

לערבב לתערובת אחידה, ולהניח לתערובת להצטנן ולהתאחד. ליצור כדורים בגודל הרצוי ולגלגל את הכדורים על על קוקוס, שוקולדגרוס או שבבי פיסטוק.

כדורי שוקולד משודרגים
של קייטרינג אושיות, 
פשוט קולינרי

מצרכים:
ל-20-30 כדורים

כ-3 כוסות (250 גרם) ביסקוויטים מפוררים
1 מיכל (250 מיל') שמנת מתוקה 15 אחוזים
1 חבילת שוקולד מריר
1/2 חבילה 
שוקולד לבן
1/4 3 כפות (50 מיל') אייריש קרים 
קורט אגוז מוסקט
1 חבילה קוקוס

לשידרוג:
פירורי חמוציות מיובשות לציפוי

אופן הכנה:
ממיסים את ה
שוקולד בבן מארי או במיקרוגל (מכיוון שעוצמות המיקרוגל שונות כדי להימנע מחריכה של השוקולד יש לחמם רק למשךכחצי דקה, לערבב וחוזר חלילה, עד שהשוקולד נמס),

מחממים את השמנת בסיר, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב (לא להגיע לרתיחה!).

מסירים מהאש מוסיפים אייריש קרים ואגוז מוסקט, מוסיפים את פירורי הביסקוויט, ומערבבים היטב. מצננים שעה קלה במקרר.

ויוצרים כדורים בגודל הרצוי, מפזרים על משטח נקי קוקוס קלוי או פירורי חמוציות מיובשות ומגלגלים את הכדורים מעל.

 
 
0211200909202673-copy.jpg